1 marca br. grupa kursantów z niepełnosprawnościami zakończyła z powodzeniem kurs „Pomoc Kucharza”.
Organizatorem kursu był Zakład Doskonalenia Zawodowego w Warszawie i Stowarzyszenie „Otwarte Drzwi” .
Pod okiem instruktora Mariusza Nowickiego - Mistrza Polski i Litwy BBQ 2015 uczestnicy kursu poznali podstawowe zasady żywienia, organizacji pracy w kuchni, nauczyli się przyrządzać wiele wspaniałych dań obiadowych m.in. pierogi, rosół, pizzę, kotlety mielone czy placki ziemniaczane oraz desery.
Zajęcia praktyczne odbywały się w doskonale wyposażonej pracowni gastronomicznej Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Warszawie, przy ul. Podwale 13, w samym centrum Warszawskiej Starówki.
Uczestnikom gratulujemy i życzymy powodzenia w znalezieniu odpowiednich miejsc pracy, gdzie będą mogli wykorzystać zdobyte umiejętności.